Skip to content
Αρχική Νέα Αναδιοργάνωση Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ
Αναδιοργάνωση Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 18:36

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναδιοργάνωση Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ

Λιγότερο από 2 χρόνια έχουν παρέλθει από την πραγματοποίηση της προηγούμενης αναδιοργάνωσης του απερχόμενου Γεν. Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, προκάλεσαν τεράστια σύγχυση στη συνεργασία των επιχειρησιακών μονάδων, που σε συνδυασμό με την εθελούσια που ακολούθησε, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα με αρνητικό αντίκτυπο στους συνδρομητές μας. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος προσαρμογής και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων για να μπορέσουν και πάλι να αποκαταστήσουν, μερικώς, την ομαλή λειτουργία της εταιρίας. Εν αναμονή του νέου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς προ ολίγων ημερών ακολούθησε και άλλη αναδιοργάνωση, τα αποτελέσματα της οποίας, πολύ φοβόμαστε, ότι θα είναι όμοια με της προηγούμενης. Ας μας εξηγήσει κάποιος αν υπάρχει συνέχεια στην Εταιρία, αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε το λειτουργικό διαχωρισμό του προηγούμενου Γενικού. Αν τελικά, είμαστε όλοι για όλα. Ευελπιστούμε ο νέος Γενικός Διευθυντής να μην διοικήσει μόνο με KPIs αλλά να κάνει πράξη τα όσα μας διεμήνυσε, να επισκεφτεί, να γνωρίσει, να μιλήσει και να ακούσει το τεχνικό και επιστημονικό  προσωπικό του.

Με αφορμή την αναδιοργάνωση, επιχειρήθηκε, σε πρώτο στάδιο, η πολυαναμενόμενη ενσωμάτωση της Cosmote, την οποία οι Διοικούντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αρέσκονται να την αποκαλούν, Ferrari. Αγνοούν, όμως, ότι για να πιάσει τις επιδόσεις η Ferrari, απαιτείται ένας τέλεια κατασκευασμένος δρόμος, κάτι που χρόνια τώρα οι μηχανικοί, το επιστημονικό προσωπικό και οι τεχνικοί του OTE φρόντισαν να δημιουργήσουν, να τον συντηρούν και να τον αναβαθμίζουν. Σταματήστε λοιπόν να τους αγνοείτε προκλητικά και εξασφαλίστε δίκαιη μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων των θυγατρικών. Σταματήστε να εφαρμόζετε τακτικές ‘εργασιακού’ αυτοματισμού για να διχάσετε τους εργαζόμενους του Ομίλου. Με την στρατηγική σας, προκαλείται τεράστια ζημιά στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΤΕ. Αποτύχατε ήδη μια φορά με την επιλογή σας να επενδύσετε εκ. ευρώ σε πληροφορικά συστήματα, έναντι του ανθρώπινου δυναμικού. Μη συνεχίζετε το επικίνδυνο έργο σας. Η αμάθεια σας γύρω από τεχνικά ζητήματα είναι καταλυτική καθώς σας οδήγησε σε λάθος διαδικασίες επιλογής προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Το αποκορύφωμα υπήρξε στην τακτική που εφαρμόσατε για τη στελέχωση της νέας οργανωτικής δομής της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών που μόνο σοφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά κουτοπόνηρη.

Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση των εκλεκτών σας στελεχών της Cosmote σε υπηρεσίες που τόσο η πολυπλοκότητα και ο όγκος του τεχνολογικού αντικειμένου όσο και η πληθώρα διαφορετικών τεχνολογιών θα έπρεπε να ευνοεί τους αντίστοιχους συναδέλφους της μητρικής. Όπου δεν μπορέσατε να δικαιολογήσετε τις προκλητικές τοποθετήσεις τους, αρκεστήκατε προς το παρόν να τους τοποθετήσετε δίπλα από στελέχη της μητρικής με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν την ελάχιστη στοιχειώδη εμπειρία ώστε  σύντομα να αντικαταστήσουν τους ανεπιθύμητους, για εσάς, ‘ΟΤΕτζήδες’. Για άλλη μια φορά θα αποτύχετε παταγωδώς, μόνο που η αποτυχία σας, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πλάτες των εργαζομένων που θα κληθούν να υποστούν περαιτέρω μισθολογικές περικοπές και όχι στις δικές σας, που πολύ πιθανό να έχετε προλάβει ήδη να δραπετεύσετε διαπραγματευόμενοι το επόμενο παχυλό σας συμβόλαιο.

 

Αναζήτηση

Σύνδεση