Skip to content
Αρχική Νέα
Νέα / Ανακοινώσεις
Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης
Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2011 08:09

emiet

 

Ανακοινώση

Μαρούσι, 14-03-2011

Η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης μετατίθεται για την Τρίτη 22-03-2011 και ώρα 11:00 στο Ψαλίδι, λόγω της επικείμενης απεργιακής κινητοποίησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ στις 18-03-2011.

 

 

  

 
Απεργία 4-3-2011

emiet

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μαρούσι, 2-3-2011

Συνάδελφοι,

Σε μία εποχή που η συναίνεση και η διαβούλευση έχουν αναδειχθεί στις σημαντικότερες παραμέτρους υλοποίησης οποιασδήποτε σοβαρής διαρθρωτικής αλλαγής, η ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ, εκφράζει την αντίθεσή της στους νέους τρόπους διοίκησης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, (οι οποίοι παραπέμπουν σε αποτυχημένες λογικές περασμένων αιώνων) και συμμετέχει ενεργά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΜΕ ΟΤΕ για τις 4-3-2011.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΟΣ

 

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

 

 

 
Γενική Συνέλευση 22/03/2011
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 15:53

emiet

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 ΜΑΡΟΥΣΙ, 21-2-2011

 Συνάδελφοι ,

 

Σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δ. Σ. που έγινε στις 19/1/2011,  συγκαλείται η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 7/3/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 στις Σχολές του ΟΤΕ στο Ψαλίδι-Αττικής, στην οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, για την επίτευξη απαρτίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των μελών του Συλλόγου μας.

 

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η παραπάνω απαρτία συγκαλείται επαναληπτική Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 11/3/2011, την ίδια ώρα και απαιτείται για την επίτευξη απαρτίας, η παρουσία τουλάχιστον του 1/4 των μελών μας.

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση συγκαλείται για την Τρίτη 22/3/2011, και ώρα 11:00 στις Σχολές του ΟΤΕ στο Ψαλίδι – Αττικής, όπου για την πραγματοποίησή της αρκεί η παρουσία του 1/5 των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών μας και η οποία θα είναι τελική.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

  1. 1.          Διοικητικός Απολογισμός  ( Πεπραγμένα )
  2. 2.          Οικονομικός Απολογισμός 
  3. 3.          Προϋπολογισμός
  4. 4.          Συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις.

    

Είναι ευνόητο ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των μελών μας, για την διεξοδική και σε βάθος συζήτηση των θεμάτων και των προβλημάτων που μας απασχολούν. Προς διευκόλυνση των μελών μας που θα παραυρεθούν στη Γενική Συνέλευση, έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες συνδικαλιστικές άδειες. http://u-link.ote.gr/3/3_29/_layouts/OTEInfoweb/FullStory.aspx?ListId=ca0ea40c-5f4b-46f1-9397-82c85465b6fb&WebId=96419a3e-d788-4aae-a483-2cbab244bd76&ID=1167 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΝΟΣ                                        Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 
Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΕ - ΟΤΕ με ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ
Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011 20:54

emietPASE-OTE

 

Αθήνα, 24-1-2011

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Φτάνει πια η κοροϊδία για τους μισθούς στον ΟΤΕ

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

 

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μπαράζ ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων για  αριθμούς και δείκτες του ΟΤΕ, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Τόσο η Διοίκηση, όσο και ο μεγαλομέτοχος (D.T.) με «επεξεργασμένα» στοιχεία προσπαθούν να αποδείξουν ότι «παίρνουμε πολλά». Ισχυρίζονται ότι το κόστος μισθοδοσίας μας είναι 37%, ενώ θα έπρεπε να είναι κοντά στο 20%.

Εμείς θα τους απαντήσουμε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, τα πλέον επίσημα, δημοσιευμένα στο site της εταιρείας. Μια ματιά στα επίσημα στοιχεία εννεάμηνου 2010 (Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις 30-9-2010) μας δείχνουν ότι το Γ’ τρίμηνο του 2010 η μισθοδοσία έφτασε στο 19,62% του τζίρου, ενώ για το εννεάμηνο του 2010 ήταν 20,64%.

Προφανώς οι υπολογισμοί θα πρέπει να γίνονται με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα. Το αν για διάφορους λόγους η εταιρεία επέλεξε να δραστηριοποιείται με διαφορετικές μορφές και εταιρικά σχήματα στη σταθερή τηλεφωνία, στη διεθνή κίνηση (OTE GLOBE), στην κινητή (COSMOTE), στην εκπαίδευση (OTE ACADEMY), στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας (ΟΤΕ ESTATE), στην πώληση υπηρεσιών στη ναυτιλία (MARITEL), στις δορυφορικές επικοινωνίες (HELLAS SAT) κλπ. όλα αυτά είναι επιχειρηματικές αποφάσεις μεν, αναπόσπαστα κομμάτια της εταιρείας δε.

Ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε την προσέγγιση της Διοίκησης, οι αριθμοί για τον ΟΤΕ ΣΤΑΘΕΡΗ άλλα δείχνουν. Η διαίρεση βγάζει 31% και όχι 37%, όπως αυτοί ισχυρίζονται. Σκόπιμη παραποίηση της αλήθειας, ή άγνοια ανάγνωσης αριθμών; Και τα δύο πάντως είναι άκρως επικίνδυνα.

Αμφισβητεί κανείς ότι το εκπαιδευτικό κέντρο στο Ψαλίδι (που πουλάει υπηρεσίες στον σταθερό ΟΤΕ), τα διεθνή κέντρα (που πωλούν στο σταθερό ΟΤΕ), η ακίνητη περιουσία (που εισπράττει ενοίκια από τον σταθερό ΟΤΕ), αποτελούν κομμάτι του ΟΤΕ που όλοι μας γνωρίζαμε; Αν μεθαύριο δούμε μια εταιρεία που θα ονομάζεται ‘ΟΤΕ TV’ ή μια άλλη που θα λέγεται ‘ΟΤΕ άμεση επέμβαση βλαβών’ τι θα σημαίνει άραγε αυτό; Ότι η μια εταιρεία έχει έσοδα και η άλλη ενδεχομένως έξοδα; Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, είναι εύλογο να υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο κερδοφόρα τμήματα.

Είναι καιρός να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια. Η εταιρία είναι ΜΙΑ, η μετοχή είναι ΜΙΑ, τα αποτελέσματα είναι ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Το κόστος μισθοδοσίας είναι 20%.

 

         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ                                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜ.            ΚΑΡΝΑΡΟΣ ΔΗΜ.             ΑΡΚΑΔΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝ.     ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓ.

 
Αξιολόγιο προσωπικού
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 13:09

 

   Όσον αφορά στο αξιολόγιο που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, η ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ θέλει να επιστήσει την προσοχή στα μέλη της, τόσο στους αξιολογητές όσο και στους αξιολογούμενους ως προς τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τη νέα παράμετρο αξιολόγησης που προστέθηκε τελευταία. Η παράμετρος αυτή θέτει προς αξιολόγηση την "Υπακοή στους νόμους του Κράτους".Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το πως ένας προϊστάμενος μπορεί να έχει άποψη κατά πόσον κάποιος αξιολογούμενος υπακούει στους νόμους του κράτους, εκτός εάν πίσω από αυτή την έννοια υποκρύπτεται κάποια άλλη ερμηνεία. Επίσης, η παράμετρος αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδικίες, νομικές παρεμβάσεις μέχρι και αγωγές από δυσαρεστημένους αξιολογούμενους.

   Η ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ καλύπτεται στο θέμα του αξιολογίου από τις αποφάσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Στην περίπτωση που τα μέλη μας συμμετάσχουν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση, συστήνουμε, στο συγκεκριμένο θέμα είτε να τεθεί παύλα / αδυναμία αξιολόγησης, είτε να τεθεί 100%.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναζήτηση

Σύνδεση