Skip to content
Αρχική Νέα
Νέα / Ανακοινώσεις
Ανασυγκρότηση ΔΣ

emiet

Απόσπασμα πρακτικού 19ης συνεδρίασης της 28-12-2010

Κατά την 19η συνεδρίαση της 28-12-2010 το διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ (λόγω παραίτησης του Κ. Σιδηρόπουλου από τη θέση του προέδρου), προέβη σε ανασυγκρότησή του, ως εξής:

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΝΟΣ Πρόεδρος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΛΑΚΙΟΥΡΙΔΗΣ Αντιπρόεδρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γενικός Γραμματέας

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ Γραμματέας χρηματοοικονομικών

ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΓΚΛΗ Αναπληρώτρια. Γ. Γραμματέας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ Γραμματέας Επικοινωνίας

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΝΙΝΟΣ Οργανωτικός Γραμματέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Μέλος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ Μέλος

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΛΙΔΗΣ Μέλος

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ Μέλος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΡΒΟΛΑΚΟΣ Μέλος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΣ Μέλος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ Μέλος

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας

Δ. Αρκαδιανός                     Γ. Γεωργιάδης

 
Το 8ο στρατηγικό project για την διάλυση του ΟΤΕ
Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 10:14

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

emiet_top

 

Το 8ο στρατηγικό project για την διάλυση του ΟΤΕ

Μαρούσι, 4-10-2010

 Συνάδελφοι,

 

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ΟΤΕ, με μελετημένους επικοινωνιακά τρόπους και μεθόδους, προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλα τα στραβά στον ΟΤΕ φταίνε όλοι οι άλλοι, (εργαζόμενοι, ΕΕΤΤ, βαρομετρικό χαμηλό κλπ).

 

Μήπως φταίνε οι εργαζόμενοι, αυτοί του βαθέος ΟΤΕ, για την αποτυχία μετάδοσης του αγώνα του Ολυμπιακού από το CONN-X TV; Αν αυτό είχε συμβεί στη Deutsche Telekom, ή στη France Telecom ή στην όποια σοβαρή εταιρία, πόσα  golden boys (ή golden girls) και σε πόσο χρόνο θα είχαν πάει στα σπίτια τους; Αλήθεια, εμείς θα μάθουμε ποτέ τι έγινε και «ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ»; Όχι για να κρεμάσουμε κάποιον, αλλά για να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Μίλησε κανείς για το πρόσφατο «έγκλημα» νέκρωσης του δικτύου της COSMOTE στη Β. Ελλάδα;

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της εταιρίας; Αυτοί που θα αυξήσουν την πίτα των εσόδων. Υπάρχουν τέτοιοι; Αντί να αγορασθεί έγκαιρα η NETMED με το δίκτυο της NOVA, κάποιοι φωστήρες έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι με το CONN-X TV, χωρίς καν να προσφέρουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Μήπως δεν περίσσεψαν λεφτά μετά την «αγορά» της ΓΕΡΜΑΝΟΣ;

Τα τελευταία 5 χρόνια πουλήσατε την Armentel, τη Globul, την INFOTE, ετοιμάζετε και την Telecom Serbia, χαρίζετε υπέρογκα νοίκια στην Estate ετοιμάζοντας το πούλημα και των τελευταίων ασημικών της εταιρίας, τι άλλο μπορείτε ακόμα να διαλύσετε;

Το μόνο αναπτυξιακό έργο των τελευταίων ετών, που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, να φέρει τον ΟΤΕ στην πρωτοπορία, τα οπτικά δίκτυα πρόσβασης, βολοδέρνει για 3 χρόνια. Άτολμα, φοβικά, αναποτελεσματικά.

Κύριοι της Διοίκησης, σταματήστε να παίζετε με τα προσχεδιασμένα και κατ’ ευφημισμόν projects. Επί των ημερών σας αποχώρησαν από τον ΟΤΕ περίπου 8.000 εργαζόμενοι (το μισό προσωπικό της παλιάς σχολής) και προσλήφθηκαν περίπου 4.000, της επιλογής σας. Ακόμα δεν είσαστε ικανοποιημένοι, δεν νοιώθετε ασφαλείς; Επί των ημερών σας υπήρξε αιμορραγία 1.300.000 πελατών προς τον ανταγωνισμό, (ακόμα και μετά τη λαμπρή, πρωτότυπη και «επιτυχημένη» αμοιβαία αλλαγή γενικών) και προσπαθείτε να την σταματήσετε με ξόρκια και κατάρες. Επί των ημερών σας η μετοχή του ΟΤΕ από τα 28€ κατρακύλησε στα 6€. Σαν τις φούσκες του πρόσφατου παρελθόντος.

Το μόνο που έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο τα τελευταία 6,5 χρόνια, είναι η «επιτυχημένη!!!» διοικητική ομάδα του 13ου ορόφου.

Αν το μισό της προσπάθειας που καταβάλετε για να μηχανεύεστε τρόπους εξόντωσης των εργαζομένων το χρησιμοποιούσατε παραγωγικά, θα μπορούσατε να επιτύχετε κάποια θετικά αποτελέσματα για την επιχείρηση.

Από τις πράξεις φαίνεται ότι κεντρικός στόχος της διοίκησης είναι η μείωση του κόστους μισθοδοσίας και το καθεστώς εργασίας του προσωπικού. Αλήθεια, η D. T. όταν με βουλιμία αγόραζε τις μετοχές του ΟΤΕ έκανε κάποιον σχεδιασμό; Δεν κατάλαβε ότι αγόρασε έναν ΟΤΕ με ισχύοντα και νόμιμο Γ. Κ. Π. με νόμους του κράτους, με το προσωπικό που είχε, με την περιουσία που είχε; Τι εκτιμήσεις, τι σχεδιασμούς, τι business plan έκανε; Αν δεν τα υπολόγισε καλά, δικό της το λάθος, δική της και η χασούρα. Οι εργαζόμενοι σε τίποτα δεν της έφταιξαν. Πραγματικά μας εκπλήσσει η απομυθοποίηση του Γερμανικού σχεδιασμού, της Γερμανικής μεθοδικότητας που στην πράξη αποδείχτηκαν ερασιτεχνικοί σχεδιασμοί και παρορμητικές ενέργειες. Πόσο αστείες ηχούν στα αυτιά μας όλες αυτές οι διαδικασίες περί reporting και compliance, για τις οποίες δαπανάται άπειρος παραγωγικός χρόνος. Ελπίζουμε ότι ο μεγαλομέτοχος δεν ήρθε να εφαρμόσει και στην Ελλάδα αυτές τις παράνομες πρακτικές  λαδώματος που φέρεται πως διέπραξε το τελευταίο διάστημα στις γειτονικές μας Βαλκανικές χώρες.

Όταν η εταιρία νιώθει την ανάγκη να απολογείται στους εργαζόμενους, με αντικρουόμενες ανακοινώσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του γενικού διευθυντή προσωπικού, για να διαφημίσει την transfer και να την αρνηθεί πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, να διαφημίσει τον εαυτό της και να κατηγορήσει το συνδικάτο ότι δεν κατανοεί το δίκιο των εργαζομένων, μάλλον έχει χαθεί η ψυχραιμία, μάλλον παρακολουθούμε ένα reality show στο CONN-X TV, και η έννοια της «διοίκησης» έχει χάσει πια κάθε νόημα. Τρικυμία εν κρανίω. Ο καπετάνιος φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη γέφυρα. Το κάποτε υπερωκεάνιο πάει στον αυτόματο πιλότο, ελπίζουμε και δεν θα επιτρέψουμε να έχει την τύχη του Τιτανικού. Οι δύο μεγαλομέτοχοι φέρουν τεράστιες ευθύνες, καθώς αδυνατούν να συνεννοηθούν για τον καπετάνιο, το πλήρωμα, την πορεία και το περιεχόμενο. Δηλαδή η πλήρης αποτυχία.

Εμείς δεν θα παραμείνουμε απαθείς. Συνηθίζεται να λέγεται από τις διοικήσεις ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι, πως συνηθίζουν να τις κριτικάρουν έντονα. Εδώ όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο. Σε συνεργασία με την ΟΜΕ ΟΤΕ, θα επιδιώξουμε επαφές και συναντήσεις με τους μεγαλομετόχους του ΟΤΕ, με τους εκπροσώπους τους στο Δ. Σ. και ανταλλαγή απόψεων με τους συνδικαλιστές μηχανικούς και επιστήμονες εργαζόμενους της D. T. Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα κατονομάσουμε όλες τις αδυναμίες και τα διοικητικά λάθη και θα προτείνουμε συγκεκριμένες ενέργειες για την ανάκαμψη της εταιρίας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει την εταιρία από την οποία κάποιοι είναι περαστικοί, ενώ για μας είναι το σπίτι μας.

 

 

Το Δ. Σ. της ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ

 
Συμμετοχή ΕΜΗΕΤ στη Διαβούλευση Ψηφιακής Σύγκλισης
Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 11:12

 

Σε σχέση με τη Δημόσια διαβούλευση για τις γενικές αρχές και προτεραιότητες Σχεδιασμού του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», η ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ, εκπροσωπώντας περισσότερους από 600 τηλεπικοινωνιακούς μηχανικούς και επιστήμονες στον ευρύτερο τομέα των τηλεπικοινωνιών, που εργάζονται στον όμιλο του ΟΤΕ, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα και θεωρεί καθήκον της να συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση.

 

Περισσότερα...
 
Διαβουλεύσεις τηλεπικοινωνιακού ενδιαφέροντος
Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 07:32

Έχουν δημοσιευθεί οι εξής διαβουλεύσεις τηλεπικοινωνιακού ενδιαφέροντος:

 

1. Δημόσια Διαβούλευση : Προτεινόμενες κατευθύνσεις και αρχές για την Ανάδειξη Διαχειριστή των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών – ΜΑΝ

 

2. Δημόσια διαβούλευση για τις γενικές αρχές και προτεραιότητες Σχεδιασμού του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

 

 
Ανακοίνωση απόφασης Γενικής Συνέλευσης
Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2010 12:54

emiet_top

Ανακοίνωση

Στη γενική συνέλευση της ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ που διεξήχθη στις 22-3-2010,  επί 155 παρόντων, με ψήφους  152  υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό, το σώμα αποφάσισε:

«Την επανένταξη της ΕΜΗΕΤ ΟΤΕ στην ΟΜΕ ΟΤΕ, με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα καταστατικά της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου και εξουσιοδότησε το Δ. Σ. να ξεκινήσει και να χειριστεί τις απαραίτητες ενέργειες επανένταξης».

 Επίσης, υπερψηφίστηκαν ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός του 2010. Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ήταν τα εξής:

Επί 105 ψηφισάντων:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΝΑΙ: 80                   ΟΧΙ:16                        ΛΕΥΚΑ: 9

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΝΑΙ: 87                   ΟΧΙ:10                        ΛΕΥΚΑ: 8

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

ΝΑΙ: 89                   ΟΧΙ:9                          ΛΕΥΚΑ: 7

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναζήτηση

Σύνδεση