Skip to content
Αρχική Νέα
Νέα / Ανακοινώσεις
Αναδιοργάνωση Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 18:36

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναδιοργάνωση Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ

Λιγότερο από 2 χρόνια έχουν παρέλθει από την πραγματοποίηση της προηγούμενης αναδιοργάνωσης του απερχόμενου Γεν. Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, προκάλεσαν τεράστια σύγχυση στη συνεργασία των επιχειρησιακών μονάδων, που σε συνδυασμό με την εθελούσια που ακολούθησε, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα με αρνητικό αντίκτυπο στους συνδρομητές μας. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος προσαρμογής και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων για να μπορέσουν και πάλι να αποκαταστήσουν, μερικώς, την ομαλή λειτουργία της εταιρίας. Εν αναμονή του νέου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς προ ολίγων ημερών ακολούθησε και άλλη αναδιοργάνωση, τα αποτελέσματα της οποίας, πολύ φοβόμαστε, ότι θα είναι όμοια με της προηγούμενης. Ας μας εξηγήσει κάποιος αν υπάρχει συνέχεια στην Εταιρία, αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε το λειτουργικό διαχωρισμό του προηγούμενου Γενικού. Αν τελικά, είμαστε όλοι για όλα. Ευελπιστούμε ο νέος Γενικός Διευθυντής να μην διοικήσει μόνο με KPIs αλλά να κάνει πράξη τα όσα μας διεμήνυσε, να επισκεφτεί, να γνωρίσει, να μιλήσει και να ακούσει το τεχνικό και επιστημονικό  προσωπικό του.

Με αφορμή την αναδιοργάνωση, επιχειρήθηκε, σε πρώτο στάδιο, η πολυαναμενόμενη ενσωμάτωση της Cosmote, την οποία οι Διοικούντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αρέσκονται να την αποκαλούν, Ferrari. Αγνοούν, όμως, ότι για να πιάσει τις επιδόσεις η Ferrari, απαιτείται ένας τέλεια κατασκευασμένος δρόμος, κάτι που χρόνια τώρα οι μηχανικοί, το επιστημονικό προσωπικό και οι τεχνικοί του OTE φρόντισαν να δημιουργήσουν, να τον συντηρούν και να τον αναβαθμίζουν. Σταματήστε λοιπόν να τους αγνοείτε προκλητικά και εξασφαλίστε δίκαιη μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων των θυγατρικών. Σταματήστε να εφαρμόζετε τακτικές ‘εργασιακού’ αυτοματισμού για να διχάσετε τους εργαζόμενους του Ομίλου. Με την στρατηγική σας, προκαλείται τεράστια ζημιά στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΤΕ. Αποτύχατε ήδη μια φορά με την επιλογή σας να επενδύσετε εκ. ευρώ σε πληροφορικά συστήματα, έναντι του ανθρώπινου δυναμικού. Μη συνεχίζετε το επικίνδυνο έργο σας. Η αμάθεια σας γύρω από τεχνικά ζητήματα είναι καταλυτική καθώς σας οδήγησε σε λάθος διαδικασίες επιλογής προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Το αποκορύφωμα υπήρξε στην τακτική που εφαρμόσατε για τη στελέχωση της νέας οργανωτικής δομής της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών που μόνο σοφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά κουτοπόνηρη.

Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση των εκλεκτών σας στελεχών της Cosmote σε υπηρεσίες που τόσο η πολυπλοκότητα και ο όγκος του τεχνολογικού αντικειμένου όσο και η πληθώρα διαφορετικών τεχνολογιών θα έπρεπε να ευνοεί τους αντίστοιχους συναδέλφους της μητρικής. Όπου δεν μπορέσατε να δικαιολογήσετε τις προκλητικές τοποθετήσεις τους, αρκεστήκατε προς το παρόν να τους τοποθετήσετε δίπλα από στελέχη της μητρικής με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν την ελάχιστη στοιχειώδη εμπειρία ώστε  σύντομα να αντικαταστήσουν τους ανεπιθύμητους, για εσάς, ‘ΟΤΕτζήδες’. Για άλλη μια φορά θα αποτύχετε παταγωδώς, μόνο που η αποτυχία σας, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πλάτες των εργαζομένων που θα κληθούν να υποστούν περαιτέρω μισθολογικές περικοπές και όχι στις δικές σας, που πολύ πιθανό να έχετε προλάβει ήδη να δραπετεύσετε διαπραγματευόμενοι το επόμενο παχυλό σας συμβόλαιο.

 
Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης 11-03-13
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 10:25

  

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 ΜΑΡΟΥΣΙ, 25-02-2013

 Συνάδελφοι ,

 Σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δ. Σ. που έγινε στις 14/02/2013,  συγκαλείται η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας, στις 05/03/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 στις Σχολές του ΟΤΕ στο Ψαλίδι-Αττικής, στην οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, για την επίτευξη απαρτίας, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των μελών του Συλλόγου μας.

 Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η παραπάνω απαρτία, συγκαλείται επαναληπτική Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη 07/03/2013, την ίδια ώρα και απαιτείται για την επίτευξη απαρτίας, η παρουσία τουλάχιστον του 1/4 των μελών μας.

 Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση συγκαλείται για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/03/2013 και ώρα 11:00 στις Σχολές του ΟΤΕ στο Ψαλίδι – Αττικής, όπου για την πραγματοποίησή της αρκεί η παρουσία του 1/5 των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών μας και η οποία θα είναι τελική.

 Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1.            Διοικητικός Απολογισμός  ( Πεπραγμένα )

 2.            Οικονομικός Απολογισμός 

 3.            Προϋπολογισμός

 4.            Συζήτηση – Ενημέρωση: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Εργασιακές Σχέσεις, Ασφαλιστικές Εισφορές.

  

Είναι ευνόητο ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των μελών μας, για την διεξοδική και σε βάθος συζήτηση των θεμάτων και των προβλημάτων που μας απασχολούν.

 

 

 
ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ;
Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 23:48

 

Αθήνα, 25-01-2013

 ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

 

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο του Δ.Μ. έζησαν προχθές μια αξέχαστη εμπειρία. Γνώρισαν από κοντά μια από τις μοντέρνες διαδικασίες τις οποίες η διοίκηση τόσο αρέσκεται να καταστρώνει και να υπερηφανεύεται. Αυτή της ασφάλειας της ζωής του προσωπικού. Ευτυχώς που δημιουργήθηκε η Δ/νση Επιχειρησιακής Ασφάλειας & Συνέχειας στην οποία υπάγεται η επίσης Δ/νση Φυσικής Ασφάλειας.

 

Στις 14.00, μια φήμη άρχισε να κυκλοφορεί με τον πλέον συνήθη Ελληνικό τρόπο, από στόμα σε στόμα, ότι υπάρχει ειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο Δ.Μ. Συνάδελφοι, με δική τους πρωτοβουλία, άρχισαν να βγαίνουν από το κτίριο, βλέποντας στο προαύλιο αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοι, έμπαιναν κανονικά στο κτίριο, χτυπώντας τις κάρτες τους. Σε λίγη ώρα, χωρίς απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση, το κύμα εξόδου διογκώνεται, ενώ τα τουρνικέ έχουν πέσει. Η άλλοτε λαλίστατη μικροφωνική εγκατάσταση του κτιρίου, έχει βουβαθεί.

 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων κινδύνων; Εφαρμόστηκε; Τι έφταιξε; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Μάθαμε από τα λάθη μας; Εκείνα τα 3 περίπου εκατομμύρια που δαπανήθηκαν πέρυσι, για συστήματα ασφαλείας, προφανώς δεν έπιασαν τόπο. Τουλάχιστον όχι για την ασφάλεια του προσωπικού. Ευτυχώς που επρόκειτο για μπλόφα και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως κωμικοτραγική. Αν ήταν αλήθεια, έχει αναλογιστεί κάποιος τις συνέπειες; Με την ανικανότητά σας μπαίνει σε κίνδυνο η ίδια μας η ζωή.

 
ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7.11.12
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 00:00


Συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 6-7ης  Νοεμβρίου 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ-ΟΤΕ  

 
ΑΠΕΡΓΙΑ 18.10.12
Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2012 00:00


Συμμετέχουμε στην απεργία της  18ης  Οκτωβρίου 2012


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Αναζήτηση

Σύνδεση